Κέιτο Νακαμούρα, ο νέος «Σαμουράι» της Αυστριακής Μπουντεσλίγκα – Scouting Report

Κοινοποίηση

Ο Κέιτο Νακαμούρα διανύει την breakout season του στην Αυστρία και ο PanoScout αναλύει μέσω ενός πλήρους report τον 22χρονο Ιάπωνα εξτρέμ.

Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που μας εντυπωσιάζει τη φετινή σεζόν είναι ο Κέιτο Νακαμούρα. Ο Ιάπωνας αγωνίζεται στη LASK και κάνει πράγματα και θαύματα στην Αυστριακή Μπουντεσλίγκα. Ο Νακαμούρα έχει πετύχει 16 γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ έχει μοιράσει και 8 ασίστ. Οι εμφανίσεις του δεν έχουν περάσει απαρατήρητες.

Personal Info

  • Όνομα: Κέιτο Νακαμούρα
  • Ηλικία: 22 ετών (28/07/2000)
  • Εθνικότητα: Ιάπωνας
  • Ύψος: 1.80
  • Κιλά: 75
  • Προηγούμενες ομάδες: Γκάμπα Οσάκα, Τβέντε, Σεντ-Τρούιντεν, Τζούνιορς OOe
  • Τωρινή ομάδα: LASK
  • Θέση: Αριστερός εξτρέμ
  • Δυνατό πόδι: Δεξί
  • Αγοραστική αξία: 5 εκατομμύρια
  • Συμβόλαιο μέχρι: 2025
  • Ατζέντης: Wasserman

Στύλ παιχνιδιού 

Ο Νακαμούρα αρέσκεται να μπαίνει μέσα στην περιοχή του πέναλτι και να βρίσκει χώρους για να τελειώσει τη φάση, ενώ συνηθίζει να κόβει μέσα και να προσπαθεί για σουτ από κάθε απόσταση. Του αρέσει να κόβει μέσα και να «περιφέρεται» κινούμενος ως δεκάρι που μπορεί να βρει χώρους για τους συμπαίκτες του.

Ο 22χρονος έχει την ικανότητα να ξεπερνά περισσότερους από 2 αντιπάλους, όντας σίγουρος για τις ικανότητές του. Πολύ καλός ακόμα όταν είναι υπό πίεση, μπορεί να βγει εύκολα από αυτή την κατάσταση και να προσπαθήσει για μακρινά σουτ. Ο Νακαμούρα ταιριάζει περισσότερο σε σχηματισμό 4-2-3-1 παίζοντας ως αριστερός εξτρέμ.

Του αρέσει να παίζει σε ελεύθερο επιθετικό ρόλο, που του επιτρέπει να κάνει πράγματα μόνος του, να βρίσκει χώρους και να βοηθά τους συμπαίκτες του τόσο στην επιθετική όσο και στην αμυντική μετάβαση. Δε διστάζει να βάλει δύσκολα στους αντιπάλους του, προσπαθεί να κλέψει την μπάλα και ξεκινήσει μια αντεπίθεση.

Ένας πολύ χρήσιμος playmaking winger, χρήσιμος στο δεξί άκρο καθώς και για μακριές μπάλες, σέντρες ή κάθετες μπάλες. Του αρέσει να βρίσκει κενά μεταξύ των γραμμών, ξέρει πώς να το πράττει ακόμα κι αν έχει 2-3 αντιπάλους μπροστά του.

Πλεονεκτήματα

Ένας τεχνικά προικισμένος παίκτης, πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια και σίγουρος για τις ικανότητές του. Δουλεύει σκληρά εντός και εκτός γηπέδου, διαθέτει εξαιρετική σωματική διάπλαση και αθλητικότητα. Λατρεύει να μπαίνει στην περιοχή του πέναλτι, έχει εξαιρετικό timing στην ντρίμπλα και στο ένας εναντίον ενός απέναντι στον τερματοφύλακα. Ξέρει πότε και πού να εκτελέσει.

Πολύ καλή τεχνική με το καλό του πόδι, μπορεί να προσπεράσει περισσότερους από 1-2 αντιπάλους και να προσπαθήσει να σουτάρει έξω από το πέναλτι. Συνεισφέρει αμυντικά, πιέζει ψηλά τους αντιπάλους του, προσπαθεί να βοηθήσει τους συμπαίκτες του να κλέψουν την μπάλα και συμβάλλει στην επιθετική μετάβαση. Μεγάλη ευελιξία, ικανός να γυρίζει ενώ δέχεται πίεση, ικανό για κίνηση παντού. Ομαδικός παίκτης, ο οποίος επικοινωνεί καλά με τους συμπαίκτες του, πάντα ψάχνοντας χώρους τόσο για εκείνον όσο και για αυτούς.

Δυνατός σωματότυπος, καλός σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός, δύσκολος παίκτης στο μαρκάρισμα. Timing, είναι πάντα εκεί, μέσα στην περιοχή του πέναλτι, την κατάλληλη στιγμή για να εκτελέσει. Ξέρει πότε και πώς να βρίσκει χώρους για τον εαυτό του.

Ο εξτρέμ της LASK χρησιμοποιεί καλά και το αδύναμο πόδι του, προσπαθώντας να πασάρει ή να σουτάρει με αυτό. Σημαντικός στις key passes και στο link-up play, μπορεί να παίξει σε διαφορετικές θέσεις, αριστερό εξτρέμ, δεξί εξτρέμ ή ακόμα και ως νούμερο 10. Συχνά-πυκνά επιστρέφει για να ζητήσει μπάλα, καλό vision για το ποιος είναι διαθέσιμος γύρω του.

Μειονεκτήματα

Ο Νακαμούρα έχει και τα αρνητικά του, όπως κάθε ποδοσφαιριστής. Πρέπει να βελτιώσει τη θέση του σώματός του στις εναέριες μονομαχίες και να είναι πιο επιθετικός στις μονομαχίες και τις ανακοπές εδάφους. Επίσης, πρέπει να γίνει καλύτερος στη λήψη των αποφάσεών του, μερικές φορές να αφήνει την μπάλα νωρίτερα ή να μην σκέφτεται πολύ για το πού να σουτάρει ενώ βρίσκεται γύρω από το σημείο του πέναλτι. Θα μπορούσε να είναι καλύτερος εκτελεστής πέναλτι.

Ευχαριστούμε τον Παναγιώτη για το πληρέστατο report, συνιστούμε να τον ακολουθήσετε στο Twitter για να δείτε τη δουλειά του!