Wilfried Singo – Ανάλυση παίκτη vs Inter , 19η αγωνιστική Serie A (22/12/2021)

Κοινοποίηση

Εγκαινιάζουμε την κατηγορία “Scouting” με το player report του 21χρονου δεξιού full-back της Torino , Wilfried Singo. H Granata είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα , αρκετά δυνατή στην έδρα της με 6 νίκες σε σε 10 αγώνες , όμως μακριά από το “Olimpico Grande Torino” δυσκολεύεται πάρα πολύ. Παρ’όλα αυτά , τόσο στο παιχνίδι απέναντι στην Milan στα τέλη Οκτώβρη όσο και σε αυτό κόντρα στην Inter , η ομάδα του Ivan Juric προέβαλε σθεναρή αντίσταση και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 1-0 . Ο Singo αγωνίστηκε και στις δύο αναμετρήσεις ως βασικός.

Στοιχεία του ποδοσφαιριστή 

Όνομα : Wilfried Singo

Χώρα : Ακτή Ελεφαντοστού

Ημερομηνία Γέννησης : 25/12/2000

Ύψος : 1.90

Ομάδα : Torino

Θέση : Δεξιός back

Το Βιογραφικό 

O Wilfried Singo γεννήθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων του 2000 στο Ouragahio , μια μικρή πόλη της Ακτής Ελεφαντοστού. Από εκεί κατάγονται και οι Frank Kessie και Serge Aurier. Ο Ιβοριανός back κλείνει δύο χρόνια στο Torino τον προσεχή Ιανουάριο , καθώς είχε αποκτηθεί το 2019 από την AS Denguele, σύλλογο στον οποίο έχουν θητεύσει παίκτες όπως ο Seydou Doumbia και ο Ibrahim Sangare. 

Αρχικά αποκτήθηκε προκειμένου να στελεχώσει την Primavera της Torino και έκανε ντεμπούτο στο Viareggio Cup. Προς το τέλος της σεζόν ο Singo ανέβηκε στην πρώτη ομάδα , προπονητής της οποίας ήταν ο Walter Mazzarri. Ο Ιταλός τεχνικός δεν τον χρησιμοποίησε σε κανένα παιχνίδι και ο νεαρός έπρεπε να περιμένει έως και τον Ιούνιο του 2020 όταν και έπαιξε για πρώτη φορά σε ένα παιχνίδι απέναντι στην Cagliari. Στην αρχή αυτής της μακράς (λόγω COVID) αγωνιστικής περιόδου, είχε αγωνιστεί σε 3 παιχνίδια για τα προκριματικά του Europa League τον Αύγουστο του 2019.

H καθιέρωση για τον Singo ήρθε την περασμένη χρονιά , όταν τόσο ο Marco Giampaolo όσο και ο διάδοχος του , Davide Nicola τον χρησιμοποιούσαν επανηλειμμένα. Ο 21χρονος μέτρησε συνολικά 28 συμμετοχές στο Campionato , τις 20 ως βασικός , πέτυχε ένα τέρμα και έδωσε και 3 ασίστ. Φέτος ο Ivan Juric τον εμπιστεύεται απόλυτα και ο Singo έχει πάρει την φανέλα “σπίτι”, έχοντας συμμετοχή στα 18 από τα 19 ματς της ομάδας του , όντας σε όλα πλην ενός στην αρχική ενδεκάδα. 

Player’s Report vs Inter

Βαθμολογία : 6.5/10

O Singo με αντίπαλο τον Ivan Perisic

Με το κλασικό 3-4-3 παρέταξε την ομάδα του ο Juric και ο Singo πήρε θέση στο δεξί άκρο ως Wing Back. Ξεκίνησε το παιχνίδι δείχνοντας επιθετικότητα , όμως στις 3 επελάσεις που έκανε έως και το 15ο λεπτό δεν πήρε την μπάλα από τον Brekalo. O 21χρονος αντιμετώπισε προβλήματα στον αέρα , λόγω της μεγάλης ικανότητας του Edin Dzeko στο ψηλό παιχνίδι , κάτι που παραλίγο να αποδειχθεί μοιραίο για την Torino στο 19ο λεπτό. Ο Singo έχασε μια κρίσιμη κεφαλιά , όμως χάρη στην ταχύτητα του πρόλαβε τον Bastoni που είχε βρεθεί σε θέση τετ-α τετ και έβαλε κόντρα στέλνοντας την μπάλα σε κόρνερ. 

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με πολύ υψηλή τεχνική κατάρτιση , ειδικά αν λάβουμε υπόψη το ύψος του. Στο ματς με την Inter είχε 27/34 (76%) εύστοχες μεταβιβάσεις , με τις 15 εξ αυτών να σημειώνονται στο μισό των γηπεδούχων ενώ μια καταγράφεται και ως key pass. Κυμάνθηκε αρκετά κοντά στους μέσους όρους του (30.3 εύστοχες πάσες / 90′ , 77% επιτυχία) με το καλύτερο φετινό παιχνίδι του σε αυτόν τον τομέα να σημειώνεται απέναντι στην Roma , όταν και μέτρησε 44/50 εύστοχες μεταβιβάσεις (88%) και 4 key passes. Έχει πάντως αρκετά καλή αντίληψη του τι γίνεται γύρω του , σηκώνει κεφάλι για να πασάρει και έχει την τάση να παίξει το 1-2 με έναν κοντινό συμπαίκτη του.

Ένα ατού του Ιβοριανού αμυντικού είναι οι αξιόλογες σέντρες που πραγματοποιεί. Στο τέταρτο ανέβασμα του στο 25ο λεπτό επιχείρησε ένα έξυπνο γύρισμα στο πρώτο δοκάρι που κατέληξε στην αγκαλιά του Handanovic , ενώ κάτι παρόμοιο έγινε και στο τέλος του ημιχρόνου όμως σε εκείνη τη φάση ο Singo βρήκε συμπαίκτη. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Fbref , μετράει 10 εύστοχες σέντρες μέσα στην περιοχή , κάτι που τον κατατάσσει στην 8η θέση μεταξύ όλων των ποδοσφαιριστών του πρωταθλήματος. Σε 1-2 περιπτώσεις στο παιχνίδι κόντρα στους “Nerazzurri” αποπειράθηκε να παίξει κάθετα στην πλάτη της άμυνας και διαγώνια εσωτερικά , όμως μια πολύ έξυπνη μεταβίβαση του ανακόπηκε από τον De Vrij. Έχει καλές ιδέες, του αρέσει να οδηγεί τη μπάλα με ταχύτητα και να κινείται προς τον άξονα , αν και μερικές φορές δεν υπολογίζει σωστά την δύναμη που απαιτείται να βάλει σε μια πάσα.

Το μεγάλο προσόν του είναι φυσικά τα αθλητικά του προσόντα. Μιλάμε για ένα παιδί που βλέπει τον κόσμο από τα 190 εκατοστά και έχει σωστή σωματική διάπλαση. Μπαίνει δυνατά στις φάσεις , έχει καλό άλμα και έκρηξη . Χάρη στην ταχύτητα του και την τεχνική του κατάρτιση πραγματοποιεί σχεδόν 2 επιτυχημένες ντρίμπλες ανα αγώνα , νούμερο αρκετά υψηλό για αμυντικό. Χρειάζεται δουλειά στην φυσική του κατάσταση , μιας και σε πολλές φάσεις κόντρα στην Inter φάνηκε να μένει πιο πίσω και να μην έχει γρήγορες επιστροφές. Από τα 17 παιχνίδια στα οποία έχει αγωνιστεί ως βασικός έχει βγει αλλαγή στα 8 , ενώ σε αυτό με την Cagliari αποβλήθηκε. Γενικότερα πρέπει να προσέξει και το πειθαρχικό κομμάτι , καθώς πραγματοποιεί κάποια ανόητα foul μέσα στο παιχνίδι ,είτε λόγω απειρίας είτε λόγω έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης και αυτοσυγκράτησης.

Αποτελεί σίγουρα μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση ποδοσφαιριστή , που ταιριάζει γάντι σε ομάδες που παίζουν με τριάδα άμυνας και wing backs.  Στο μικρό διάστημα που βρισκόταν στην Primavera της Torino , o Singo έπαιξε και σαν κεντρικός αμυντικός σε τριάδα όμως δεν είχαμε την ευκαιρία να τον δούμε εκεί από τότε που προβιβάστηκε στην ανδρική ομάδα. Η εκτίμηση μας είναι πως θα απασχολήσει μεγαλύτερους συλλόγους στο άμεσο μέλλον .

 

Διαβάστε επίσης

Κατηγορίες