Club Brugge – Ανάλυση Παικτών vs Leuven , βελγικό κύπελλο (23/12/2021)

Κοινοποίηση

Η Club Brugge ξεκίνησε την χρονιά ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στο Βέλγιο, όμως κλείνει το ημερολογιακό έτος όντας 2η και στο -7 από την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, Union Saint Gilloise. Αφορμή για την διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων αποτέλεσε ένα κακό σερί της Brugge από τέλη Σεπτεμβρίου έως και την τελευταία εβδομάδα του Νοέμβρη , όταν και μέτρησε 2 νίκες σε 7 αγώνες πρωταθλήματος.

Στο κύπελλο πάντως τα πηγαίνει μια χαρά , καθώς επικράτησε με το εμφατικό 4-1 της Leuven και προκρίθηκε στους “4” του θεσμού. Στο παρόν άρθρο θα αναλύσουμε την εικόνα των Charles De Ketelaere και Noa Lang , των δύο πιο ταλαντούχων ποδοσφαιριστών της ομάδας. 

Στοιχεία των ποδοσφαιριστών

Όνομα : Noa Lang

Χώρα : Ολλανδία

Ημερομηνία Γέννησης : 17/06/1999

Ύψος : 1.79

Ομάδα : Club Brugge

Θέση : Αριστερός εξτρέμ

Όνομα : Charles De Ketelaere

Χώρα : Βέλγιο

Ημερομηνία Γέννησης : 10 Μαρτίου 2001

Ύψος : 1.92

Ομάδα : Club Brugge

Θέση: Δεκάρι / Σέντερ Φορ

 

Το Βιογραφικό

 

-Noa Lang

Μεγαλωμένος στην Capelle aan den IJssel , μια μικρή πόλη σχεδόν 70 χιλιάδων κατοίκων στα δυτικά της Ολλανδίας πλησίον της Χάγης. Ο βιολογικός του πατέρας έχει σουριναμέζικη καταγωγή , όμως ο Lang ανατράφηκε από τον πατριό του , Nourdin Boukhari , Μαροκινό πρώην ποδοσφαιριστή της AZ Alkmaar. O Lang γεννήθηκε το 1999 και σε ηλικία 6 ετών εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Feyenoord. Ύστερα από 8 χρόνια στο Rotterdam μετακόμισε λίγο πιο βόρεια , στο Amsterdam, παίρνοντας μεταγραφή για τον Ajax.

Το ντεμπούτο του Lang με την πρώτη ομάδα του “Αίαντα” πραγματοποιήθηκε τη σεζόν 2018/19 , στην οποία μέτρησε 3 ολιγόλεπτες συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Τον Δεκέμβρη του 2019 ο Lang πέτυχε hat-trick απέναντι στην Twente και έγινε ο πρώτος παίκτης που σημειώνει 3 τέρματα στο παρθενικό του παιχνίδι ως βασικός με την φανέλα του Ajax ύστερα από 60 χρόνια. O προηγούμενος και μοναδικός που το είχε καταφέρει έως τότε ήταν ο Henk Groot το μακρινό 1959. Η ομάδα από το Enschede μάλλον εντυπωσιάστηκε από την εικόνα του Lang στο συγκεκριμένο παιχνίδι και τον απέκτησε ως δανεικό ύστερα από ένα μήνα . Ο Lang πρόλαβε να κάνει 7 συμμετοχές ως βασικός και 1 γκολ προτού διακοπεί το πρωτάθλημα λόγω COVID. 

Το καλοκαίρι του 2020 ο 22χρονος εξτρέμ μετακόμισε ως δανεικός στην Club Brugge και πέρσι πραγματοποίησε την breakout season του , μετρώντας 16 γκολ και 10 ασίστ σε 29 ματς πρωταθλήματος. Η εκπληκτική παρουσία του Ολλανδού οδήγησε την πρωταθλήτρια Βελγίου στην απόφαση να αγοράσει τον ποδοσφαιριστή έναντι μόλις 6 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Lang πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και φέτος καθώς αριθμεί 8 γκολ και 11 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

-Charles De Ketelaere

Σε αντίθεση με τον Lang , o δύο χρόνια μικρότερος του De Ketelaere είναι γέννημα-θρέμμα Brugge. Γεννήθηκε στην ομώνυμη πόλη και από ηλικία 7 ετών αποτελεί μέλος της ομάδας. Είχε μια κλίση και στο τέννις , όμως ο υψηλόσωμος Βέλγος επέλεξε το ποδόσφαιρο και ,μεταξύ μας, πολύ ορθά έπραξε. Έχοντας περάσει από όλες τις ηλικιακές κατηγορίες τόσο στην Club Brugge όσο και στην εθνική Βελγίου ήταν δεδομένο πως το επίσημο ντεμπούτο σε επίπεδο ανδρών δε θα αργούσε.

Ο De Ketelaere έπαιξε για πρώτη φορά με την μεγάλη ομάδα τον Σεπτέμβρη του 2019 , σε ένα παιχνίδι κυπέλλου απέναντι στην ερασιτεχνική Francs Borains. Εκείνη τη σεζόν πρόλαβε να αγωνιστεί σε 13 αγώνες πρωταθλήματος και 25 συνολικά , ενώ η μονιμοποίηση του ποδοσφαιριστή στην ενδεκάδα ήρθε την περασμένη χρονιά , με τον De Ketelaere να αριθμεί 46 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις με 5 τέρματα και 8 ασίστ. Τον Νοέμβριο του 2020 κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική Βελγίου και από τότε βρίσκεται συνεχώς στις κλήσεις του Roberto Martinez.

Η φετινή είναι η μακράν η πιο παραγωγική σεζόν του 20χρονου , παίζει περισσότερο σαν false 9 παρά πίσω από τον επιθετικό και έχει βελτιώσει κατά πολύ τις επιδόσεις του. Εχει παίξει και στα 21 ματς πρωταθλήματος μετρώντας 9 γκολ και 6 ασίστ , ενώ συμμετείχε σε όλα τα ματς των ομίλων του Champions League. Μεγάλο συν το γεγονός πως έχει αγωνιστεί ήδη σε πάνω από 100 παιχνίδια με την φανέλα του συλλόγου.

Players’ Report vs Leuven

 

Noa Lang7.5/10

O Noa Lang σε δράση απέναντι στην Leuven

Ο Lang έβαλε το λιθαράκι του στην πρόκριση της Brugge , σκοράροντας ένα τέρμα στα μισά του δευτέρου μέρους και γενικότερα είχε ακόμα ένα γεμάτο ματς. Μπορεί στα χαρτιά να ξεκίνησε αριστερά , στο 4-3-3 του coach Philippe Clement, όμως κινούνταν συνεχώς εσωτερικά και κοντά στον De Ketelaere. Είχε άριστη συνεργασία με τον συμπαίκτη του , αλλάζοντας πολλές φορές τη μπάλα μαζί του. 

Ο 22χρονος έχει τα στοιχεία ενός κλασικού Ολλανδού winger. Διαθέτει πολύ καλό κλειστό κοντρόλ που του επιτρέπει να ελίσσεται μεταξύ των αμυντικών , κάτι που αποπειράθηκε να κάνει με πολλάκις και απέναντι στην Leuven. Πηγαίνει συνεχώς στο ένας εναντίον ενός αν και πολλές φορές κρατάει την μπάλα περισσότερο απ’΄όσο χρειάζεται. Στο πρωτάθλημα είναι 4ος σε πετυχημένες ντρίμπλες ανα αγώνα , με 2.1 και ποσοστό επιτυχίας 44.6 %. Χάρη στην ταχύτητα του δημιουργεί προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα , ενώ το footwork του βρίσκεται σε επίπεδο που του επιτρέπει να διατηρεί τη μπάλα στην κατοχή του.

Είναι ένας παίκτης που σηκώνει το κεφάλι και βλέπει γήπεδο , παρότι μερικές φορές εκβιάζει κάποιες κάθετες πάσες. High risk-high reward ποδοσφαιριστής , κατατάσσεται 7ος σε key passes /90’ με 2.2. Απέναντι στην Leuven κινούνταν συνεχώς διαγώνια και έψαχνε να τροφοδοτήσει τους συμπάικτες του στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Οι πάσες του ήταν σε σωστό χρόνο , ενώ ξεσήκωσε σε ορισμένες φάσεις τον κόσμο με τις εντυπωσιακές του ντρίμπλες. Άριστος δημιουργός , έχει δώσει ήδη 11 ασίστ φέτος 

Βελτιώνει συνεχώς το workrate του και την αμυντική του συμπεριφορά , όντας καλύτερος τακτικά παιχνίδι με το παιχνίδι. Είχε σωστές αλληλοκαλύψεις , ενώ πρέσαρε ψηλά και κατάφερε να κλέψει κάποιες μπάλες. Άλλωστε είναι εξαιρετικός σε αυτό τον τομέα , όντας 4ος στη λίγκα σε κερδισμένες κατοχές στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου. Στο 61’ σημείωσε και το τρίτο τέρμα της ομάδας του από κοντινή απόσταση ,φτάνοντας τα 8 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Δύο λεπτά αργότερα είχε την ευκαιρία να ξανασκοράρει όμως αστόχησε.

Δείχνει έτοιμος για το βήμα παραπάνω , όμως πρέπει να δοκιμαστεί και σε ένα πρωτάθλημα με λιγότερο χαλαρές άμυνες. Δε ξέρουμε πως θα ανταπεξέλθει σε μια λίγκα στην οποία οι γραμμές του αντιπάλου δεν θα έχουν μεγάλη απόσταση. Από άποψη τεχνικής πάντως , ο Lang βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο

Charles De Ketelaere : 8/10

O Charles De Ketelaere μονομαχεί για να κερδίσει τη μπάλα

Στο παιχνίδι κυπέλλου κόντρα στην Leuven , ο De Ketelaere ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του. Ξεκίνησε και πάλι στην κορυφή της επίθεσης , έχοντας στο πλευρό του τους Lang και Voormer. Ήταν πάρα πολύ δραστήριος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα , προσπαθώντας συνεχώς να συνδυαστεί με τον Lang , παίζοντας μικρά 1-2. Δύο φορές στο πρώτο μέρος βρέθηκε μέσα στην περιοχή όμως δε κατάφερε να τελειώσει τη φάση , καθώς άργησε να πάρει την σωστή απόφαση. 

Γενικότερα πάντως ο 20χρονος επιχειρεί σχεδόν 2.5 τελικές ανα αγώνα στο πρωτάθλημα και ξέρει να τοποθετείται σωστά μέσα στην περιοχή. Ο De Ketelaere είναι ένας εξαιρετικός off-ball receiver , κινείται έξυπνα μεταξύ των γραμμών και υποδέχεται σωστά τη μπάλα. Το κακό είναι πως χρησιμοποιεί μονίμως το αριστερό του πόδι , ακόμα και σε φάσεις που χρειάζεται να βάλει το δεξί. Ένα πράγμα που κάνει πολύ πετυχημένα είναι να παίζει με πλάτη , εκμεταλλευόμενος το δυνατό κορμί του, ενώ σταδιακά μαθαίνει να χρησιμοποιεί σωστά το σώμα του ώστε να αντέχει στην πίεση των αμυντικών.

Παρά το ύψος του διατηρεί με άνεση τη μπάλα στην κατοχή του και τη “σπάει” δεξιά και αριστερά. Στην βελγική λίγκα έχει σημειώσει 9 τέρματα, όλα μέσα από την περιοχή και με το αριστερό του πόδι , όμως απέναντι στη Leuven σκόραρε με υπέροχη γυριστή κεφαλιά , ανοίγοντας το σκορ στο 40ο λεπτό της συνάντησης. Είναι ένα στοιχείο που πρέπει να εντάξει στο παιχνίδι του , ώστε να εκμεταλλευτεί και το ύψος του (1.92) και να μπορεί να απειλήσει με ποικίλους τρόπους την αντίπαλη εστία. 

Η Brugge πήγε στο ημίχρονο προηγούμενη με 2-0 χάρη σε ένα γκολ του Eder Balanta , όμως η Leuven επέστρεψε προσωρινά στο ματς στο 58’ , όταν και μείωσε με γκολ του αρχηγού της Xavier Mercier. Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση και έφερε την υπογραφή του Charles De Ketelaere. Ο Βέλγος πίεσε πολύ συντονισμένα , έκλεψε μπάλα από τον αντίπαλο αμυντικό και την γύρισε στον Noa Lang για το 3-1. Το vision που έχει αυτό το παιδί είναι σπάνιο , έχει την ικανότητα να περάσει δύσκολες πάσες από το πουθενά. Στο πρωτάθλημα είναι 5ος σε key passes με 46 , αριθμώντας 2.2 ανα παιχνίδι.

Έχει όλα τα φόντα για να παίξει σε ένα top club . Η ικανότητα του να κινείται σε μικρούς χώρους μπορεί να τον οδηγήσει μέχρι και στην Premier League . Αρκετοί τον βλέπουν ως διάδοχο του Kevin De Bruyne , με τον οποίο ο De Ketelaere έχει συνεργαστεί άψογα σε πρόσφατα παιχνίδια των “Red Devils” . Πολλές ομάδες αναμένεται να τον διεκδικήσουν το προσεχές καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης

Κατηγορίες